Wat Colin’s dood mij gebracht heeft

Iedereen krijgt wel eens te maken met een ‘crisis’ in zijn of haar leven. Een heftige gebeurtenis die je leven verandert. Ik geloof heel erg dat deze gebeurtenissen zijn bedoeld om wat te leren. Om er sterker uit te komen. De dood van mijn broer, Colin, is wel het heftigst dat ik heb meegemaakt in mijn leven. En natuurlijk voel ik daar veel emoties bij. Maar waar ik me vooral op wil focussen, is het positieve. Want hoe vreselijk een situatie ook kan zijn, het brengt ook altijd iets moois met zich mee.

Wat Colin’s dood mij gebracht heeft:

Contact en verbinding met andere mensen
Op het moment dat je iets met elkaar deelt, zoals in dit geval verdriet en herinneringen, dan verbindt dat mensen. Zo heb ik contact (gehad) met lotgenoten. Ik kreeg berichtjes van oude contacten en ik heb vriendschappen gesloten met de vrienden van mijn broer. Heel erg waardevol!

Zelfvertrouwen
Ik weet nu dat ik goed om kan gaan met een crisis en dat ik veel sterker ben dan ik dacht. Daarnaast geloof ik nu dat ik andere mensen echt wat te bieden heb. Dat moet ik misschien even toelichten. In mijn hele carriere ben ik altijd onzeker geweest wat ik nu kan ‘geven’ aan anderen. Ik voelde me een ‘groentje’ in het leven, wat wist ik er nu van? Hoe kan ik andere mensen nu helpen, inspireren en bijstaan in moeilijke tijden? Nu weet ik: ik weet er echt wel wat van. Wat ik precies ga doen met mijn carriere heb ik nog niet helemaal concreet. Maar wat ik wel weet, is dat het verlies van mijn broer me het zelfvertrouwen heeft gegeven om te doen wat ik moet doen. (Maar eerst even zorgen dat mijn die koters uit de luiers zijn, is ook belangrijk.)

Levenslust
Ik dacht altijd, ach als ik een jaar of 80 word, vind ik het wel best. Ik vond het leven wel ‘oke’ en ik liep als een kuddedier mee in de stroom.
Sinds de komst van mijn kinderen, de burn-out die ik kreeg in 2018 en zeker na het overlijden van Colin is dit totaal veranderd. Ik wil het leven nu echt leven en ik neem het niet meer als iets vanzelfsprekends. Genieten doe ik van de kleinste dingen en ik wil er uit halen wat er in zit. Ik ben dankbaar dat ik leef en het liefst word ik 100!

Inzicht over de dood
Ik vond de dood maar iets engs. Ik zag het als iets ‘slechts’ en het allerergste dat je maar kan overkomen. Nu denk ik, het hoort bij het leven. We moeten het niet weg willen stoppen, want het is er nu eenmaal, iedereen gaat dood. En waarom willen we dit zo tegenhouden? Natuurlijk, het is verschrikkelijk om je kind, broer, moeder, opa, hond of wie dan ook te verliezen. Want het liefst zijn we zo lang mogelijk bij elkaar. Maar iedereen gaat vroeg of laat een keer dood. En hoewel ik nog heel lang wil leven, ben ik niet meer bang om dood te gaan. Ik weet dat daar, waar je dan ook naartoe mag gaan, iemand op me wacht, en het klinkt raar, maar ik kijk er naar uit. Maar wel pas over 70 jaar.

Hoger bewustzijn
Ik ben hooggevoelig, zo pik ik makkelijk stemmingen op, heb ik gauw door wat iemand nodig heeft en vallen de kleinste details me op. Sinds mijn eerste zwangerschap stond ik al wat meer open voor ‘dingen die je niet kan zien’. Zo voorspelde ik het geslacht van mijn kinderen en voelde ik van te voren al wat voor karakter ze zouden hebben. Ik voel soms van te voren al aan wat er gaat gebeuren. En sinds Colin is overleden is dit alleen maar meer geworden. Ik voel zijn energie af en toe bij me. Vooral de eerste week na zijn overlijden maar hij kwam ook even een bezoekje brengen in mijn kraamweek na de geboorte van Kenna. Ook andere overledenen komen me bezoeken in mijn dromen. En ik vind het ook wel fijn.

Dankjewel lieve Colin dat je ruim 26 jaar in mijn leven was. Dankjewel dat we zo’n fijne jeugd hebben gehad samen. Dankjewel voor je zorgzaamheid, behulpzaamheid en je positiviteit. Je was en bent de beste broer die ik me maar kon wensen. Dankjewel dat je hebt bijgedragen aan de persoon die ik nu ben. ❤

2 gedachten over “Wat Colin’s dood mij gebracht heeft

  1. Lieve Jessica

    Wat heb je dit prachtig verwoord. Het proces. De positieve krachtige stappen. Ik ben supertrots op jou. Love you😘

    Like

  2. Wat mooi Jessica, ondanks het verdriet weet je ontzettend veel positieve dingen te benoemen. Je mag trots zijn op jezelf. Je bent een sterke vrouw en een moeder uit duizenden. Blijf zo goed voor jezelf zorgen.
    Dikke kus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: