Over mij

17

Ik benย Jessica Bretherton. Ik ben 28 jaar, ik woon samen met mijn partner en drie prachtige kinderen in Tilburg. Ik voel me ontzettend gelukkig als ik creatief bezig kan zijn, dit voelt als mijn tweede natuur, een moment om op te laden.

In de zomer van 2018 kwam ik in een burn-out/postpartum depressie terecht. De combinatie van twee kleine kinderen en een baan waar ik niet helemaal mezelf kon zijn, brak me op. Als therapie pakte ik mijn oude hobby weer op: tekenen en schilderen. Na een tijdje zegde ik mijn baan op en besloot alleen te doen waar ik blij van word. En daar is mijn bedrijf, onder mijn eigen naam, geboren.

Toen ik dacht dat ik mijn leven weer op de rit had, werd het 26 april 2019. Ik kreeg te horen dat mijn lieve broer Colin overleden was aan zelfdoding. Dat was en is ontzettend heftig. In eerste instantie ben ik hierover gaan bloggen om mijn gevoelens kwijt te kunnen. Nu hoop ik dat ik andere mensen die hetzelfde meemaken kan helpen en steunen met mijn woorden. Wellicht geeft het wat herkenning en erkenning. Een lichtpuntje in donkere tijden. Daar doe ik het voor. Je leest mijn verhalen onder het kopje ‘Blog‘.

Aan het einde van mijn derde zwangerschap, eind 2019, wilde ik graag een tastbare herinnering van mijn zwangere lichaam. Ik besloot zelf wat foto’s te maken, maar ik vond ze eigenlijk allemaal lelijk. Ik besloot mijn vertrouwde penselen en kleurpotloden erbij te nemen en zo begon ik aan mijn allereerste lichaamsportret. Dat ik hier mijn werk van zou maken, ging geheel per ongeluk. Nu heb ik er mijn missie van gemaakt om vrouwen te helpen bij hun proces naar zelfacceptatie en zelfliefde.

Gebeurtenissen uit het leven laten mij zien dat het leven niet oneindig is en dat je vooral tijd en energie moet steken in dat wat je gelukkig maakt. Dus dat is wat ik doe. Het was en is soms moeilijk maar het brengt me zoveel moois waar ik heel dankbaar voor ben.

Mocht je nog iets van me willen weten of kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje!

Veel liefs,

Jess