Portfolio

Lichaamsportret ‘postpartum body’

2EC1A69B-B28A-4C26-BBEF-A697C3D3D1C4

“Ik heb altijd al een haat/liefde relatie met mijn lichaam gehad, van jongs af aan werd me, net als veel andere beïnvloedbare jonge meisjes, dit helaas door de huidige maatschappij aangeleerd door onrealistische idealen na te moeten streven. Ik kan me geen moment herinneren echt tevreden te zijn geweest met mijn spiegelbeeld.
Tijdens de zwangerschap merkte ik hoe ik langzaam maar zeker meer waardering voelde voor dit lijf, het was hard aan het werk om een mensje te laten groeien, dat is zo’n bijzondere gewaarwording! Streepjes, vlekjes, scheurtjes, uitgerekte stukjes huid, het maakte me allemaal geen barst meer uit, ik vond het prachtig! En nog steeds, nu, anderhalve maand na de bevalling, zie ik mijn lichaam als een levensbron, het heeft mijn kind gemaakt, en het voedt haar nog steeds. Met dit lichaam kan ik onmogelijk een haat relatie hebben, alleen maar eindeloze liefde.
Dit portret is een ode aan mijn mooie buik, een eeuwige herinnering aan de meest bijzondere gebeurtenis uit mijn leven. Het gaf me mijn dochter.”

Portret

Ik werd benaderd door een zekere jongeman met de vraag of er een foto bestond van zijn vriend Olav samen met mijn (overleden) broer Colin. Olav vond het namelijk heel erg jammer dat hij zelf geen foto had samen met Colin, zo vertelde hij.
Hieruit ontstond het idee om een portret te maken van Olav samen met Colin zodat er toch een tastbare herinnering was.
Dit is een van de meest bijzondere opdrachten die ik met alle liefde heb mogen doen voor deze lieve jongeman die zijn vriend wilde helpen.

Geboortekaartje linosnede

Voor de geboorte van onze dochter Kenna, maakte ik deze linosnede die we gebruikt hebben voor haar geboortekaartje. Het moest een winters tafereel worden, ze is namelijk in de winter geboren. Daarnaast wilde ik dat het kaartje huiselijkheid en familie uitstraalde en daarom heb ik gekozen voor een mini portretje van vader met zijn pasgeboren kind. Ook is de maan precies in de maanstand tijdens haar geboorte en staat er een trotse ster te stralen, verwijzend naar mijn broer en Kenna’s oom: Colin.

Naakt-portret zwangere vrouw

Een geweldig aandenken aan het magisch mooie zwangere lichaam, al zeg ik het zelf. Ik maakte dit portret met aquarel en kleurpotloden.

Linosnede ‘De Kus 2.0’

Gebaseerd op het schilderij ‘De Kus’ van Gustav Klimt, maakte ik deze vernieuwde variant. Dit is een linosnede, met de hand gegutst en gestempeld.

Bekijk mijn Instagram pagina voor meer van mijn werk!